A Pro-Print Könyvkiadó 1992-ben alakult, Csíkszeredában. A kezdetektől fogva elsődleges célunk, hogy a romániai magyar kisebbséggel kapcsolatos műveket hozzunk napvilágra, és ezáltal betekintést nyújtsunk Erdély különböző régióinak történetébe, hagyományvilágába, kultúrájába. A kiadó „anyanyelve” a magyar, de vannak román, német, angol nyelvű kiadványaink is.

Pro Print konyvkiado könyvkiadó Csíkszereda Miercurea-Ciuc bélyegzők pecsétek könyvkiadás gravírozás nyomtatás digitális nyomtatás színes meghívók névjegykártyák invitatii carti de vizita
VI. November, december – Szent András hava, Karácsony hava
Szerző:MÓSER Zoltán
Illusztrátor:ÁDÁM Gyula
Kiadás éve:2008
ISBN:978-973-8468-81-8
Oldalak száma:304
Kategória:Néprajz
Sorozat:Névviseletek
Méret:B5
Ár:
40 RON
3000 HUF
15 EUR

A tudományos igénnyel készült, ugyanakkor a nagyközönségnek szánt, népszerűsítő kiadvány hatodik kötete a novemberi és decemberi jeles napokhoz fűződő néphagyományokat, a kiemelt szentek alakjához kötődő legendákat, hiedelmeket mutatja be változatos és gazdag szöveganyag, valamint kották kíséretében. Az év talán legfontosabb időszakát, az adventi, karácsonyi ünnepkört átfogó jelen kötetnek mindenképpen ott a helye a többkötetes mű előzményei mellett.


@ 2013 Pro Print
A könyvkiadás támogatói
Webdesign: