A Pro-Print Könyvkiadó 1992-ben alakult, Csíkszeredában. A kezdetektől fogva elsődleges célunk, hogy a romániai magyar kisebbséggel kapcsolatos műveket hozzunk napvilágra, és ezáltal betekintést nyújtsunk Erdély különböző régióinak történetébe, hagyományvilágába, kultúrájába. A kiadó „anyanyelve” a magyar, de vannak román, német, angol nyelvű kiadványaink is.

Pro Print konyvkiado könyvkiadó Csíkszereda Miercurea-Ciuc bélyegzők pecsétek könyvkiadás gravírozás nyomtatás digitális nyomtatás színes meghívók névjegykártyák invitatii carti de vizita
IV. Július, augusztus – Szent Jakab hava, Kisasszony hava
Szerző:MÓSER Zoltán
Illusztrátor:ÁDÁM Gyula
Kiadás éve:2009
ISBN:978-973-8468-87-0
Oldalak száma:192
Kategória:Néprajz
Sorozat:Névviseletek
Méret:B5
Ár:
40 RON
3000 HUF
15 EUR

Néphagyományokat, szentek alakjához fűződő legendákat, kottával kiegészített köszöntőket, verseket talál az olvasó a többkötetes munka negyedik, június-július jeles napjaira emlékező kötetében. A tudományos igényű, ugyanakkor a nagyközönség számára is élvezhető mű a ma már sokak által kevéssé ismert népélet ünnepeinek szépségére, életütemező jelentőségére hívja fel a figyelmet. A hónapokról szóló versek, jövendölések, legendák szemelvényei és szokások leírásai a terület iránt érdeklődőkön túl bátran ajánlható óvodai, általános iskolai és gimnáziumi pedagógusok figyelmébe.


@ 2013 Pro Print
A könyvkiadás támogatói
Webdesign: