A Pro-Print Könyvkiadó 1992-ben alakult, Csíkszeredában. A kezdetektől fogva elsődleges célunk, hogy a romániai magyar kisebbséggel kapcsolatos műveket hozzunk napvilágra, és ezáltal betekintést nyújtsunk Erdély különböző régióinak történetébe, hagyományvilágába, kultúrájába. A kiadó „anyanyelve” a magyar, de vannak román, német, angol nyelvű kiadványaink is.

Pro Print konyvkiado könyvkiadó Csíkszereda Miercurea-Ciuc bélyegzők pecsétek könyvkiadás gravírozás nyomtatás digitális nyomtatás színes meghívók névjegykártyák invitatii carti de vizita
II. Március, április – Böjtmás hava, Szent György hava
Szerzők:MÓSER Zoltán
ÁDÁM Gyula
Illusztrátor:ÁDÁM Gyula
Kiadás éve:2010
ISBN:978-973-8468-88-7
Oldalak száma:176
Kategória:Néprajz
Sorozat:Névviseletek
Méret:B5
Ár:
40 RON
3000 HUF
15 EUR

A népi kalendárium gazdag hagyományvilágát tárja olvasói elé a néprajzkutató nagyközönséghez szóló munkája, melynek újabb fejezete az eddig hiányzó tavaszi ünnepkör jeles napjaival és a hozzájuk fűződő szokásokkal ismerteti meg az olvasókat. Március, illetve Kos, avagy Böjtmás hava a tavaszi napéjegyenlőség és a hozzá közel eső névnapok, Sándor, József, Benedek, valamint Gyümölcsoltó Boldogasszony időszaka, míg április, más néven a Bika, avagy Szent György hava a bolondos vidámságokról és a forrásfakasztó névadó szentről ismeretes. A két hónapot pedig a kereszténység legnagyobb ünnepe, a húsvét kapcsolja össze. Móser Zoltán nem csupán a hagyományos népszokásokat, hiedelmeket, dalokat, kottákat gyűjtötte fel, hanem a huszadik századi magyar költészet néhány gyöngyszemét is. A bibliográfiával és a rövidítések feloldásaival záródó mű hasznos lehet a feledésbe merülő hagyományok felélesztéséhez - a többi kötettel együtt kiváló segítség óvodai, iskolai ünnepségekhez.


@ 2013 Pro Print
A könyvkiadás támogatói
Webdesign: