A Pro-Print Könyvkiadó 1992-ben alakult, Csíkszeredában. A kezdetektől fogva elsődleges célunk, hogy a romániai magyar kisebbséggel kapcsolatos műveket hozzunk napvilágra, és ezáltal betekintést nyújtsunk Erdély különböző régióinak történetébe, hagyományvilágába, kultúrájába. A kiadó „anyanyelve” a magyar, de vannak román, német, angol nyelvű kiadványaink is.

Pro Print konyvkiado könyvkiadó Csíkszereda Miercurea-Ciuc bélyegzők pecsétek könyvkiadás gravírozás nyomtatás digitális nyomtatás színes meghívók névjegykártyák invitatii carti de vizita
Aki tudta, vitte
Szerző:GAGYI József
Kiadás éve:2018
ISBN:978-606-556-107-6
Oldalak száma:280
Kategória:Szociológia
Méret:A5
Ár:
35 RON
3500 HUF
12 EUR
„Írásom arra a feltételezésre épül, azt igyekszik bemutatni, értelmezni, hogy a lopásnak mint közösségben / közösség előtt történő, morálisan megítélendő társadalmi cselekvésnek van egy olyan fajtája, amelyet nem tartanak bűnnek, nem tiltanak, hanem megengednek az emberi közösségek, és amelynek nem társadalomromboló, hanem közösségépítő szerepe van. 
Mindez konkrét társadalmakban, társadalomtörténeti helyzetekben – például a kollektivizálás után, a kollektivizált faluban – létezik, kutatható.”
 
Három történet lopásról • Lopásdinamika: kezdődött, kiterjedt, folytatódott • Rituális lopás • Loptak és közben megszűntek parasztnak lenni.

@ 2013 Pro Print
A könyvkiadás támogatói
Webdesign: